BETTER YOU, BETTER PLANET

SCHEREN ZONDER IRRITATIES

Voor velen is huidirritatie een veelvoorkomend probleem na het scheren. Rode bultjes, ingegroeide haren,... we kennen het allemaal wel. In deze blog delen we enkele tips om deze problemen te voorkomen, zodat jij zorgeloos kan scheren zonder irritaties!

 

Goede voorbereiding is het halve werk

Het is erg belangrijk dat je huid voorbereid is vooraleer je begint met het scheren. Je kan je huid voorbereiden op een scheerbeurt door een warme douche te nemen. Dit zal ervoor zorgen dat de haartjes zacht worden en ze wat omhoog komen te staan, het resultaat hiervan is een gladdere huid. Daarnaast zal het warme water er ook voor zorgen dat de huid zich ontspant.

Scheren met een Safety Razor is beter voor de huid

Veel scheermesjes bevatten tegenwoordig 5 mesjes, maar dat is nergens voor nodig. Het is zelfs zo dat de meerdere mesjes de huid irriteren en ingegroeide haren kunnen veroorzaken. Het enige wat je nodig hebt is één vlijmscherp mes om die perfecte scheerbeurt te bereiken. Safety Razors gebruiken één enkel mes van roestvrij staal dat gemakkelijk recycleerbaar is.

Klik hier voor meer informatie over onze Safety Razors.

Vervang het mesje van je Safety Razor tijdig

Het is belangrijk om je mesje tijdig te vervangen en deze niet té lang te gebruiken. Als het mesje bot is, is het simpelweg tijd voor een nieuwe. Als je gaat scheren met een oud, bot mesje kunnen er sneetjes en snijwonden veroorzaakt worden. En dat wil je natuurlijk niet! Hoe vaak het mes vervangen moet worden, hangt af van de scheerfrequentie en het haartype. Dat kan variëren van enkele weken tot maanden

Klik hier voor meer informatie over onze Safety Razor mesjes.

Gebruik een Shaving Bar bij het scheren

Veel mensen scheren met goedkope scheerproducten uit de supermarkt. Deze producten drogen snel uit doordat ze een hoog alcohol gehalte bevatten, hierdoor kunnen er nog steeds irritaties ontstaan. De Shaving Bar biedt hiervoor dé perfecte oplossing! Het is een combinatie van een milde sulfaatvrije schuimvormer met natuurlijke oliën en boters, die leidt tot een zeer zachte scheerschuim voor je huid. De oliën en boters zorgen er namelijk voor dat het scheermes makkelijk over een gladde huid glijdt. Het resultaat is zonder irritatie en zal je doen verbluffen.

Klik hier voor meer informatie over onze Shaving Bars.

Manier van scheren

De manier waarop je scheert is ook erg belangrijk en kan een wereld van verschil maken. Let op dat je niet teveel druk uitoefent op het mes. Hoe meer druk je op het mes zet, hoe harder het de huid zal schrapen. Ook is het belangrijk om met de haar groeirichting mee te scheren. Om een glad resultaat te verkrijgen, kan je na het scheren tegen de groeirichting in scheren. Spoel de Safety Razor na elke strook die je scheert af. Want hoe langer je het mes op je huid hebt, hoe meer scheerproduct er op het mes ophoopt en hoe minder glad het resultaat zal zijn.

 

Heb jij nog goede tips die we zeker moeten delen met onze bezoekers? Laat het ons zeker weten!

Laat een reactie achter