BETTER YOU, BETTER PLANET

ZERO WASTE MONDVERZORGING


Twee keer per dag poetsen we onze tanden, maar heb jij wel eens stilgestaan bij hoe duurzaam jij dat doet? Wij van Better Bath willen je graag laten kennismaken met plasticvrije alternatieven die beter zijn voor het milieu én voor jezelf.

  • Bamboe tandenborstel

Jaarlijks belanden er miljoenen plastic tandenborstels bij het afval. Kies voor een bamboe exemplaar dat biologisch afbreekbaar is en die (op de haren na) kan worden gecomposteerd. De tandenborstel is verkrijgbaar in 4 kleuren (wit, zwartgroen en blauw) zodat je jouw tandenborstel nog steeds kan onderscheiden van die van jouw huisgenoten.

  • Tandpasta tabletten

Ga voor tandpastatabletten die enkel natuurlijke ingrediënten bevatten en verpakt zijn in een glazen potje. Even kort kauwen op een tab, poetsen met een vochtige borstel en het zal gaan schuimen net zoals je gewend bent! Ook mooi meegenomen: je hoeft nooit meer te knijpen voor dat laatste beetje tandpasta uit je plastic tube!

  • Mondwater tabletten

Mondwatertabletten dien je op te lossen in een beetje water. Ze worden ook verpakt in een glazen potje en bevatten geen alcohol of andere schadelijke stoffen die in veel commerciële mondwaters voorkomen. Deze tabletten zijn verkrijgbaar in zes verschillende smaken: spearmint, Engelse pepermunt, houtskool, eucalyptus, tea tree en sinaasappel. Sinaasappel is ook zeer geschikt is voor kinderen dankzij zijn superieure maar verzachtende eigenschappen.

Tandpasta tabletten en mondwater tabletten zijn bovendien erg reisvriendelijk. Je hoeft deze producten namelijk niet meer te boven te halen bij de douane op het vliegveld want tabs zijn natuurlijk geen liquids! Je kan ook precies de hoeveelheid tabletjes meenemen die je nodig hebt en zo plaats besparen in je toilettas. Hoe handig?!

  • Eco-friendly houtskool flosdraad

Dagelijks flossen helpt voedselresten te verwijderen en bacteriën te voorkomen in de gebieden die met poetsen moeilijk te bereiken zijn. Dat wist je misschien al, maar wist je ook dat dit milieuvriendelijk kan? De houtskool flos is biologisch afbreekbaar en wordt ook verpakt in een glazen potje. Navullingen kan je vinden bij Zo Zero. Deze houtskool flos die bedekt is met een laagje plantaardige was en biologische pepermuntolie, is zeer effectief in het doden van bacteriën in de mond.


Klaar om jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld? Shop zero waste mondverzorgingsproducten hier.

Laat een reactie achter